Как да поддържаме кожата си здрава и красива?

Състоянието ѝ зависи от нашите навици

18.03.2022 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Как да поддържаме кожата си здрава и красива?

Състоянието на кожата ни не е само до ген. То зависи от нашите навици, начин на живот, здравословно състояние. Не бива да забравяме за някои съвсем лесни за следване стъпки, които също се грижат за красотата на кожата ни.

1. Не използвайте твърде много продукти в грижа за кожата, тъй като наслояването им може да доведе до запушване на порите и пъпки, ако кожата ви е по-мазна.

2. Овлажнявайте кожата си два пъти дневно – сутрин и вечер. Има редица кремове за бръчки, които същевременно и хидратират кожата на лицето.

3. Хидратирайте кожата си отвътре и отвън. Не само с козметика, която хидратира кожата, но и пийте достатъчно вода и полезни напитки. Без значение дали почиствате лицето си или нанасяте крем против бръчки, важно е продуктите да са предназначени и за хидратация.

4. Избягвайте директното излагане на топлина. Това означава да внимаваме не само с излагането на слънце, но и със солариумите, стоенето в близост до климатици, камини, печки. Това може да причини възпаление и да повлияе на колагена в кожата, смятат експерти.

5. Витамини, антиоксиданти, хиалуронова киселина. Може да ги осигурите на вашата кожа с помощта на серуми, кремове, маски за интензивно възстановяване.

6. Осигурете ѝ достатъчно омега-3 мастни киселини, които допринасят за поддържането на влагата в кожата. Добри източници на тези хранителни елементи са лененото семе, рибата, семената от чиа, ядки, боб, яйца и други.

7. Нанасяйте слънцезащита през цялата година.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК